Om Oss

Majorna är en konstnärstät stadsdel i Göteborg. För 25 år sedan bestämde sig ett antal Majornakonstnärer för att bjuda in publik till sina ateljéer under en helg. Det blev ett uppskattat evenemang som upprepades och växte under kommande år och fick namnet Konstrundan i Majorna. För den konstintresserade publiken har det blivit en självklarhet att under en helg få chansen att vandra runt bland de många ateljéerna, att få träffa konstnärerna och njuta av god konst och vackert konsthantverk.

Konstrundan i Majorna arrangeras vanligen under en helg i april. Det brukar vara mellan 50 och 75 konstnärer som öppnar sina ateljéer under konstrundan, och för att kunna prioritera vilka ateljéer man vill hinna besöka under helgen rekommenderas ett besök på vår samlingsutställning. Platsen för samlingsutställningen har varierat med åren, men oftast har vi funnit en lokal i närheten av Sockerbruket nere vid älven där också många av de öppna ateljéerna finns. För att underlätta besök i ateljéerna runt om i Majorna brukar det utgå bussar från samlingsutställningen.

Föreningen Konstrundan i Majorna är en ideell förening med ca 100 medlemmar. För att bli medlem i föreningen krävs att du är yrkesverksam konstnär eller konsthantverkare och har din ateljé i Majorna. Din kompetens styrker du med cv eller utbildningsbevis. Du ansöker här på hemsidan under hösten.