Om Oss

Majorna är en konstnärstät stadsdel i Göteborg. För 25 år sedan bestämde sig ett antal Majornakonstnärer för att bjuda in publik till sina ateljéer under en helg. Det blev ett uppskattat evenemang som upprepades och växte under kommande år och fick namnet Konstrundan i Majorna. För den konstintresserade publiken har det blivit en självklarhet att under en helg få chansen att vandra runt bland de många ateljéerna, att få träffa konstnärerna och njuta av god konst och vackert konsthantverk. Ett drygt 70-tal konstnärer brukar öppna sina ateljéer under konstrundan, och innan pandemin slog till med reducerade besökssiffror kunde vi årligen räkna in uppåt femtusen besökare på samlingsutställningen på Röda Sten Konsthall.

Konstrundan i Majorna arrangeras vanligen under en helg i april. I år firar vi 25-årsjubileet genom att hålla konstrundan inte bara en utan två gånger! I april blir det samlingsutställning på Faux Pas i Sockerbruket, och i december återkommer vi med en samlingsutställning på Röda Sten Konsthall.

Föreningen Konstrundan i Majorna är en ideell förening med ca 100 medlemmar. För att bli medlem i föreningen krävs att du är yrkesverksam konstnär eller konsthantverkare och har din ateljé i Majorna. Din kompetens styrker du med cv eller utbildningsbevis. Ansökan är öppen 1 sep-31 okt och du ansöker här på hemsidan.