Konstrundan i Majorna | Om KIM GBG
Konstrundan i Majorna är stadens största konstrunda och äger rum i april varje år. Under tre dagar kan du som besökare uppleva unika verk, träffa konstnärer och ta del av deras arbetsprocess.
Konstrundan i Majorna, om
2
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Om KIM GBG

Konstrundan i Majorna är stadens största konstrunda och äger rum i april varje år. Under tre dagar kan du som besökare uppleva unika verk, träffa konstnärer och ta del av deras arbetsprocess.
Röda Sten Konsthall är navet och därför ett utmärkt ställe att börja sin konstrunda på. I den stora katedralen på andra våningen visas utvalda verk från ett 70-tal professionella konstnärer. Här kan du se konst från olika tekniker och material: allt från måleri, skulptur och glas till keramik och smyckeskonst. Röda Sten Konsthall ger dig med andra ord en bra överblick och gör det enklare att hitta till de ateljéer du tycker är intressanta och vill besöka.
Konstrundan löper längs med Majornas gator och under tre dagar öppnar våra konstnärer upp sina ateljéer. Om du inte känner för att utforska på egen hand kan du gå en guidad tur eller hoppa på någon av våra bussar.

Välkommen!

Konstrundan i Majorna startade 1998 och genomförs nu årligen i samarbete med Röda Sten Konsthall. Konstrundan drivs av stadsdelens konstnärer och finansieras genom medlemsavgifter samt sponsorbidrag.

Guidade Turer

GUIDADE PROMENADTURER LÖRDAG 13 OCH SÖNDAG 14 APRIL 2019

Tre guidade promenadturer besöker de konstnärer som har ateljéer utanför Klippanområdet. Promenadturerna går både lördag och söndag men inte fredag.

Promenadtur 1 – kl 13.00
Samling utanför Hemköp på Stigbergstorget.
Vi promenerar och besöker ateljéerna vid Bangatan 10d, Amiralitetsgatan 24 (ingång från Galateagatan), Allmänna vägen 52a, Skeppsgossegatan 10, vån 1, Kajskjul 46 på Fiskhamnsgatan 41b, Taubehuset: Taubegatan 3, Kustgatan 8 och Karl Johansgatan 76.

 

Promenadtur 2 – 14.00
Samling vid hållplatsen Majvallen, spårvagn 11.
Vi promenerar och besöker ateljéerna vid Paternostergatan 6, Godhemsgatan 62-64 (ingång från gården), Svanebäcksgatan 47, Mariaplans Bokhandel Slottsskogsgatan 46, Ärlegatan 2 och Kennedygatan 26/Stillagatan.

 

Promenadtur 3 – 14.00
Samling vid hållplatsen Vagnhallen Majorna, spårvagn 3 och 9.
Vi promenerar och besöker ateljéerna vid Carnegiegatan 15 och 18, Svanebäcksgatan 6, Ostindiegatan 16, 23 och 23b, och Lantvärnsgatan 1a.

Bussturer

Bussturer

För att du enkelt ska kunna ta dig till ateljéerna runt om i Majorna går det bussar tur och retur Röda Sten Konsthall. Bussen är gratis.

På lördag och söndag avgår bussarna var 20:e minut med start kl. 12.20 och sista avgång kl 16.00.

En gång i timmen, varje heltimme, trafikerar en tillgänglighetsanpassad buss turen. Busstidtabell hittar du på nästa sida. Hållplatserna är även grönmarkerade på kartan.

På hemsidan och i appen framgår vilka ateljéer som är tillgängliga för rullstol.
Längst ner på sidan ”Om KIMGBG” finns en länk med information om hur tillgängligheten ser ut i de olika ateljéerna. En gång i timmen, varje heltimme, trafikerar en tillgänglighetsanpassad buss turen till ateljéerna runt om i Majorna.