Konstrundan i Majorna | 5 snabba med ordförande
26
post-template-default,single,single-post,postid-26,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

5 snabba med ordförande

Vi har träffat Anna Törnquist för att bland annat prata om 20-årsjubileet, den nya identiteten och varför Konstrundan i Majorna finns.

Grattis till 20-årsjubileet, hur känns det?

Jätteroligt! Jag har varit med nästan från starten så jag har sett konstrundan växa sig stark och bli ett kulturevenemang att räkna med. Både i och utanför Göteborg.

Vilken roll har du?

Sedan några år tillbaka sitter jag i styrelsen, först som kassör och nu som ordförande. Tillsammans med övriga styrelsemedlemmar har jag det övergripande ansvaret för att genomföra årets konstrunda, att ekonomin är i balans och att arbetet rullar på i de olika arbetsgrupperna. Men det är också viktigt att poängtera att vi är många som arbetar med konstrundan, från styrelsegruppen till utställarna. Alla är med och bidrar på ett eller annat sätt.

Berätta lite om konstrundan

Konstrundan drivs av yrkesverksamma konstnärer med ateljéer runt om i Majorna. Själva samlingsutställningen har under flera års tid huserat på Röda Sten Konsthall och vi är mycket glada över samarbetet då det bidragit till att hålla en hög konstnärlig nivå. Grundbulten i konstrundan, enligt mig, är att vi tillsammans hjälps åt att samla en publik som annars kan ha svårt att hitta till ateljéerna. Det är också en plats för konstnärerna att möta varandra i ett yrke som ibland kan kännas lite ensamt.

Hur går dina tankar kring den grafiska identiteten?

Eftersom konstrundan drivs av ideella krafter har vi själva gjort arbetet tidigare. Men i år har vi fått professionell hjälp och det känns jättekul. Förutom att visa att vi är ett etablerat konstevenemang symboliserar vår nya grafiska identitet den glädje och gemenskap som konstrundan innebär för många.

Sist men inte minst, vad ser du fram emot mest inför i år?

Vi firar inte bara 20-årsjubileum, vi slår även rekord i antalet deltagare. Vi är stolta över att presentera 73 konstnärer, varav ett tjugotal är nya. Det här är ett rekordår på flera olika sätt – och det tycker vi är fantastisk kul!