Konstrundan i Majorna | Om KIM GBG
Konstrundan i Majorna är stadens största konstrunda och äger rum i april varje år. Under tre dagar kan du som besökare uppleva unika verk, träffa konstnärer och ta del av deras arbetsprocess.
Konstrundan i Majorna, om
2
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Om KIM GBG

Konstrundan i Majorna är stadens största konstrunda och äger rum i april varje år. Under tre dagar kan du som besökare uppleva unika verk, träffa konstnärer och ta del av deras arbetsprocess.
Röda Sten Konsthall är navet och därför ett utmärkt ställe att börja sin konstrunda på. I den stora katedralen på andra våningen visas utvalda verk från ett 70-tal professionella konstnärer. Här kan du se konst från olika tekniker och material: allt från måleri, skulptur och glas till keramik och smyckeskonst. Röda Sten Konsthall ger dig med andra ord en bra överblick och gör det enklare att hitta till de ateljéer du tycker är intressanta och vill besöka.
Konstrundan löper längs med Majornas gator och under tre dagar öppnar våra konstnärer upp sina ateljéer. Om du inte känner för att utforska på egen hand kan du gå en guidad tur eller hoppa på någon av våra bussar.

Välkommen!

Konstrundan i Majorna startade 1998 och genomförs nu årligen i samarbete med Röda Sten Konsthall. Konstrundan drivs av stadsdelens konstnärer och finansieras genom medlemsavgifter samt sponsorbidrag.

Guidade Turer

Guidade promenadturer lördag och söndag

Två guidade promenadturer besöker de konstnärer som har ateljéer utanför Klippanområdet. Promenadturerna går både lördag och söndag, men inte fredag.
Promenadtur 1 – kl 13.00
Samling vid hållplatsen Chapmans Torg, spårvagn 3 och 9 mot Majorna.
Vi promenerar och besöker ateljéerna vid Kustgatan 8, Fiskhamnsgatan 41 B, Skeppsgossegatan 10, Amiralitetsgatan 24( ingång från Galateagatan), Allmänna Vägen 52 A och sist Paternostergatan 6.
Promenadtur 2 – kl 14.00
Samling vid hållplatsen Vagnhallen Majorna, spårvagn 3 och 9.
Vi promenerar och besöker ateljéerna vid Carnegiegatan 15 och 18, Ostindiegatan 23 och 23 B, Bruksgatan 17, Stilla gatan/Kennedygatan 26, Svanebäcksgatan 6 och 47, Godhemsgatan 62-64 (ingång från gården), Godhemsgatan 58–60 och Slottsskogsgatan 55.

Bussturer

Bussturer

För att du enkelt ska kunna ta dig till ateljéerna runt om i Majorna kör det bussar från Röda Sten Konsthall med första avgång kl 12.20 på lördag och söndag. Bussrundturen är gratis, och avgår var 20:e minut.
En gång i timmen trafikerar en tillgänglighetsanpassad buss turen.
Busstidtabell finns i Konstrundans infocenter på Röda Sten Konsthall och i appen.
Busshållplatserna är grönmarkerade på kartan.

Inormation för tillgänglighet

Här finns tillgänglighetsinformation för dig med funktionsnedsättning. Klicka på PDF-ikonen nedan för att ladda ner information för de olika ateljéerna.