Konstrundan i Majorna | Möt vår nya ordförande!
22241
post-template-default,single,single-post,postid-22241,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
Tina Olsson

Möt vår nya ordförande!

Tina Olsson är ny på ordförandeposten sedan i maj. Jag har besökt Tina i hennes ateljé på Paternostergatan 6 och pratat om årets konstrunda.

Hur känns det att vara ny ordförande?
–Det känns fint att få ta över något som har sådan kraft. Det finns en otrolig kunskap och rutin på att driva och utveckla konstrundan i Majorna. En redan 20 årig erfarenhet.

Hur ser du din nya roll?
Som ny på ordförandeposten och i styrelsen kommer jag utifrån, och kan med nya ögon ha möjligheten att få syn på nya saker i arbetet med Konstrundan. Jag har suttit med i andra styrelser och ser det som viktigt att hålla en helikoptervy kring arbetet med förening och dess verksamhet – var man befinner sig och vart man vill nå samt en strävan om hur man kommer dit.

Vad är din förhoppning inför årets konstrunda i Majorna?
Att en massa folk ska komma ut till ateljéerna runtom i hela Majorna! Att möten mellan oss konstnärer/konsthantverkare och intresserad publik blir av, att samtal äger rum och att förståelsen av det värdet vår konst och konsthantverk har i konstrast till det massproducerade. Jag vill att folk ska ta chansen när ateljéerna har öppna dörrar, att det blir ett lemeltåg runt alla öppna ateljéer i Majorna!

Hur kan vi nå dit?
Vårt samarbete med Röda Sten och utställningen där gör att det finns ett nav för besökare att utgå ifrån. Därifrån går gratis guidade promenader och bussar som besökare kan hoppa av och på för att ta sig runt de många ateljéerna i hela Majorna på lördagen och söndagen under rundans öppettider. I Sockerbruket finns ett stort antal ateljéer att besöka och tillsammans bussar och guidning är det smidigt och lätt att ta sig runt till många olika ateljéer och konstnärer/konsthantverkare. När möjligheten att besöka, mötas och få ställa frågor och höra historien bakom konsten synliggörs värdet av det arbete vi gör i ateljéerna.
Ninja Agborn